Tartósan lesz kereslet az építőipari munkák iránt

A jövőre induló Otthonteremtési és Otthonfelújítási programok várhatóan tartós megrendelést biztosítanak a magyarországi építőanyag-gyártókn...


A jövőre induló Otthonteremtési és Otthonfelújítási programok várhatóan tartós megrendelést biztosítanak a magyarországi építőanyag-gyártóknak és a kivitelező vállalkozásoknak egyaránt – közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ).

A felújításoknál az építőanyagokra és a munkadíjra elvárt számlakötelezettség pedig tisztítani fogja a piacot, ezáltal a kivitelezői minőség is javulhat.

A szövetség tagjai abban bíznak, hogy az 5 százalékos újlakás-áfa, a Családi Otthonteremtési Kedvezményből megvalósítható tetőtér-beépítés, valamint a családi Otthonfelújítási támogatási program jövő év eleji elindulásával a piac 2021 második felében fokozatosan visszaerősödhet a 2019-es szintre.

Fatelepet keres? Nézze meg a turai fatelepet itt!

Hozzátették, hogy a piaci szereplők már készülnek a 2021-ben induló támogatási időszakra, ugyanis a beruházóktól már megérkeztek a jövő évi ajánlatkérések.

Az újlakás-építésekkel összefüggő vásárlásokban az újlakás-építést és -korszerűsítést ösztönző programok hatására várhatóan 2021 második félévétől nő a kereslet a szerkezetépítési anyagok, illetve az égetett kerámia tégla termékek részpiacán, míg a 2021 eleji időszakot inkább az Otthonfelújítási program miatti vásárlások segíthetik.

2020. december 3. Forrás: csalad.hu


Related

otthonfelújítási támogatás 6490231784180151035

Népszerű bejegyzések

item