Építkezés CSOK-kal? Ingyenes tervek nemsokára!

Az építkezők segítségére készül a kormány egy Nemzeti mintaterv-katalógussal. A katalógus ingyenes építészeti tervtár lesz, de csak a csal...

Az építkezők segítségére készül a kormány egy Nemzeti mintaterv-katalógussal. A katalógus ingyenes építészeti tervtár lesz, de csak a családi otthonteremtési kedvezménnyel, illetve a 2019. júliustól elérhető falusi változatával építkezőket és házfelújítókat támogatja ingyenesen.

A Miniszterelnökség és háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont a magyar falu kedvenc építészeti stílusának, a „Kádár-kockáknak” az ellensúlyozására hirdette meg a mintaterv-katalógus ötletpályázatát, amelyre meghosszabbított határidővel, július 31-ig várják a pályaműveket építészektől és építészhallgatóktól egyaránt.


A tervek szerint a katalógus 100-150 különböző tervvel 2020. január elsejétől elérhető lenne az építkezni szándékozóknak. Ingyenesen azonban csak a családi otthonteremtési kedvezménnyel, illetve a júliustól elérhető falusi változatával építkezőket és házfelújítókat támogatja.

A katalógusba kerüléshez három kategóriában lehet pályázni. Az első a kockaházak átalakítása, hogy az egyenépületeknek is tetszetős, a tájegységbe jobban illeszkedő arculatot lehessen adni.

A második a kalákában megépíthető családi házak kategóriája, a harmadik csoport pedig a korszerű technológiával épülő családi házaké, vagy mai divatos kifejezéssel az „okos ­otthonoké”.

2019. május 24., Haszon.hu

Related

kádár-kocka 4949380623401120506

Népszerű bejegyzések

item