Új, korszerű ablakok két új támogatással

A magyar családi házak több mint háromnegyedénél égető szükség lenne az energetikai korszerűsítésre, melyet most a kormány legújabb családtá...

A magyar családi házak több mint háromnegyedénél égető szükség lenne az energetikai korszerűsítésre, melyet most a kormány legújabb családtámogatási programjai is támogatnak. Az energiafogyasztás csökkentésének első lépése az ablakok cseréje, ezt követi a szigetelés és a fűtés-korszerűsítés, vagy megújuló energia – például napelem – használata.

A 2021. január elsejétől induló Otthonfelújítási programmal most elérhetővé válik az ablakcsere, ajtócsere, energetikai korszerűsítés (napelem, szigetelés) azoknak is, akik csak egy gyermekkel rendelkeznek. A program hatmillió forintos felújítást támogat meg felerészben, mely sok egyéb között az ablakok cseréjét is tartalmazza, ami a legnépszerűbb fejlesztés lehet az Otthonfelújítási programban. Ebből 1,5 millió forint anyagköltség, 1,5 millió pedig munkadíj utófinanszírozását jelenti. 

Új korszerű nyílászáró beépítés és felújítási munkálatok megrendelését ITT kérheti.
A tetőtér-beépítésre igényelt CSOK a használt ingatlanok esetében ad lehetőséget bővítésre, ami az új építésű ingatlanok CSOK-támogatásával egyenértékű összeget, három gyermek esetén 10 millió forintot jelent. A tető felújítása, szigetelése, vagy akár a belmagasság megnöveléséhez a falazat megemelése és teljes tetőcsere mellett a tetőtéri ablakok beépítésére is felhasználható a 10 milliós vissza nem térítendő támogatás. Ha a homlokzati síkban kerülnek beépítésre az ablakok, akkor az árnyékolás, szúnyogháló-beépítés is könnyebben kivitelezhető, és a tetőt sem kell feltétlenül megbontani.

Ha pedig az ablak választásra kerül a sor, vegyük figyelembe, hogy nemcsak a hőátbocsátási tényező fontos! Az ablak „lelke” ugyanis a vasalat és a merevítés. Ha zárt szelvényt, acélmerevítést is alkalmazott a gyártó az ablakszárnyak, tokok esetén, akkor sokkal magasabb minőséget és hosszabb élettartamot ér el.

2020. november 30. CSOK Otthonteremtési kedvezmények blogspot

Related

otthonfelújítás 1810528994798329844

Népszerű bejegyzések

item