Illetékmentesek lesznek a CSOK-kal vásárolt ingatlanok

2021. januárjától teljes illetékmentességet biztosít a kormány azoknak, akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) vásárolnak új vagy...


2021. januárjától teljes illetékmentességet biztosít a kormány azoknak, akik családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) vásárolnak új vagy használt ingatlant – közölte Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Budapesten. 

Egy 50 millió forintos ingatlan esetében 2 millió forint megtakarítást jelent a kedvezmény, a családok így az áfacsökkentéssel és az áfamentességgel együtt 15,5 millió forintot spórolhatnak meg. Az illetéket nem utólag kapják vissza a vásárlók, hanem egyáltalán nem kell megfizetniük – emelte ki a miniszter.

A CSOK-ot egyedülálló szülők is igényelhetik, a lehetőség rájuk is érvényes lesz, illetve a program felülről nyitott lesz, vagyis annyi pénzt nyújtanak, amennyire igény lesz.A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy az otthonteremtési program a nemrég meghirdetett otthonfelújítási támogatáson és az illetékmentességen kívül egy elemmel még biztosan bővülni fog.

2020. október 19., CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blospot

Related

új építésű 682550482809548934

Népszerű bejegyzések

item