Esnek a lakáshitel kamatok?

A 7 százalék alatti lakáshitel-kamatok mára szinte általánossá váltak, de az egyes bankok által meghatározott egyedi feltételek teljesítésév...


A 7 százalék alatti lakáshitel-kamatok mára szinte általánossá váltak, de az egyes bankok által meghatározott egyedi feltételek teljesítésével akár 6 százalék alatti kamat is elérhető  - közölte a bankmonitor.hu az MTI-vel.

 A pénzügyi portál összefoglalója alapján a lakáscélú hitelek normál kamatszintje többnyire 6,7 és 7 százalék közötti, ám ehhez képest akár 1 százalékkal alacsonyabbat is kínálnak a bankok azoknak, akik megfelelnek a legkedvezőbb kamat feltételeinek. Ezek közé tartozik többek között a zöld lakáscél, babaváró hitel egyidejű igénylése, meghatározott összeg feletti rendszeres havi jóváírás a hitelfelvevő számlájára, emellett előírhatják a kölcsönigénylés minimumösszegét, esetleg biztosítás kötését a hitelezőnél.

Milyenek az árak a Fatelep Turánál?!  🤩 - kérj egyedi ajánlatot a Turai fatelep weboldalán!

    A közlemény szerint a kamatok csökkenése a lakáshitelezés fellendülését eredményezheti. A bankmonitor.hu a 6 százalék alatti kamatszinteknél számít élénkülésre, vagyis a mostani ajánlatok mellett elérhető közelségbe kerül a lakáscélú hitelek felpörgése – fogalmaztak.

    A banki ajánlatok részletes összehasonlítása a portálon olvasható, de a közleményben kiemelték, hogy az egyedi kedvezmények miatt nehéz az ajánlatok összehasonlítása. Ugyanazon elvárás például mást jelent a különböző bankoknál, és sok múlik a hitelbírálati gyakorlatukon is – tették hozzá.

2024. január 2., MTI


Related

lakáshitel 4644548814383261349

Népszerű bejegyzések

item