Mire készül a kormány?

A lakhatási válság, az elszálló ingatlan- és albérletárak mindenki számára húsbavágó tények. Ennek megoldására készít tervezetet a kormány t...


A lakhatási válság, az elszálló ingatlan- és albérletárak mindenki számára húsbavágó tények. Ennek megoldására készít tervezetet a kormány több minisztérium bevonásával – a kiszivárgott információk szerint. 

Az Index.hu kérdésére Lázár János építési és közlekedési miniszter elárulta, hogy jelenleg „a kormány mérlegeli a lakhatást támogató, illetve további otthonteremtő programok bevezetésének lehetőségeit, a téma több kormányülésen is napirendre került”. 

A lap értesülése alapján a kormányzati szereplők elismerték: kidolgozás alatt van egy olyan törvénytervezet, amely a lakhatási válság enyhítésére szolgálhat. A munkában több minisztérium is részt vesz, és több egyeztetésre sor került.

💥TRAPÉZLEMEZ GYÁRTÁS💥 - rendelésre, rövid határidővel! Jellemzők: T20 / 1150mm széles / 0,5m - 10m hosszúságig / 5 féle szín.   Turai fatelep  ☎️ 06 70 77 87 972 vagy 06 70 777 99 82

Az Indexnek Balla Ákos, a Balla Ingatlan ügyvezető tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy az eddigi család- és lakhatási támogatások (CSOK, Babaváró, Otthonfelújítási támogatás) egy jó irányt képviseltek. A szakember azonban rámutatott, hogy a támogatások folytatásához mindenképp az energetikai hatékonyság növelését is fontos követelményként kellene kezelni, a támogatásba beépíteni. E nélkül nem lehet hosszú távú, pozitív hatást elérni a lakhatási körülmények és az életszínvonal növelésében. 

HA SZÁMÍT A JÓ ÁR  🤩 - ameddig a készlet tart! 2. osztályú deszka ideiglenesen készleten a  Turai fatelep ráktárkészletén,  ☎️06 70 77 87 972 vagy 06 70 777 99 82

Megemlítette továbbá, hogy a lakhatási válság megoldásának régóta hiányzó eleme a bérlakásprogram, amelynek bevezetése kívánatos lenne, de a koncepció végrehajtása tízéves időszakot jelent. Ennek fényében például egy éven belül ezer bérlakás építése az ingatlanpiac egészét tekintve nem lenne érezhető – csak Budapesten több tízezer bérlakás építésére lenne szükség a szakember szerint, hogy behozzuk a lemaradást. 

2023. július 30., Index.hu / CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot.com 


Related

otthonfelújítási támogatás 5791967460827481464

Népszerű bejegyzések

item