Megugrott a betoncserép ára, de van más!

Elsősorban a felújítások pörgetik az építőanyag-kereskedések forgalmát, az állami támogatások hatására minden korábbinál nagyobb mértékben b...


Elsősorban a felújítások pörgetik az építőanyag-kereskedések forgalmát, az állami támogatások hatására minden korábbinál nagyobb mértékben bővült a tetőfedéshez szükséges anyagok iránti kereslet – számolt be róla a Világgazdaság. A felújítási kedvnek jelentős határt szab az áremelkedés, amely a betoncserepek piacát sem kímélte. Jó hír viszont, hogy van alternatíva a tetőfedő anyagok terén, amely kedvezőbb árral, magas technikai paraméterekkel és gyorsabb szerelési lehetőséggel áll a felújítók és az építkezők rendelkezésére.

Az idei év sajátossága a lakásfelújítási kedv élénküléséből fakad, az állami támogatást láthatóan sokan igyekeznek kihasználni, és a segítségével megvalósítani olyan költséges beruházásokat is, mint a tetőfelújítás. A tetőfedéshez szükséges anyagokból átlagon felüli, 29,5 százalékos mennyiségi növekedést értek el a gazdasági lapnak nyilatkozó Újház Centrum hálózathoz tartozó kereskedések, pedig tetőfelújításhoz az idén 5-10 százalékkal drágábban lehet bevásárolni, mint tavaly.

 
Fémcserép a turai fatelep termékkínálatában. Részletekért kérjük, kattintson ide.



 

 

A beton- és kerámiacserép iránt olyan markánsan megnövekedett a kereslet, hogy a gyárak kezdik elérni a maximális gyártási kapacitást, miközben a színezőanyagokból európai szintű hiány körvonalazódik. A piaci folyamatok nyomán a hajdani egy-két hetes szállítási határidő erősen megnyúlt, a rendelések visszaigazolása a cserép színétől, típusától függően már négy-tizenkét hét, a gyártók ugyanis nem tudják, mikor és milyen színű festéket kapnak a beszállítóktól.

Ezzel egyidejűleg bár a vas- és fémáruk ára is növekedett, a beton- és kerámiacseréppel szemben még mindig kiváló alternatíva a fémcserép vagy cserepes lemez. A sokoldalúan felhasználható fémlemezek többrétegű, időjárás- és korrózióálló bevonattal rendelkeznek, magas minőségi kivitelben készülnek. További előnyük, hogy különféle színekben, klasszikus vagy modern árnyalatokban, fényes vagy matt felülettel biztosítják az ízléses kivitelezés mellett a hatékony, időtálló és korszerű technológia alkalmazását.


Hornyolt lemez a turai fatelep termékkínálatában. Részletekért kérjük, kattintson ide.



A családi és társasházak, ipari létesítmények, bevásárlóközpontok, sportcsarnokok vagy üzemcsarnokok teljes tetőrendszereinek kiszolgálására is alkalmas cserepes lemezek és kiegészítőik ráadásul jóval olcsóbban érhetők el, nem beszélve a gyorsabb és könnyebb szerelésüket. Részben az építőanyagárak drágulásának is köszönhetően az új piacnak számító fémcserepek forgalmában is érezhető a folyamatos növekedés, a fémcserép ismertségének folyamatos növekedésével azonban jelentősebb ugrás várható az eladási adatokban.

Related

tetőtér-beépítés 7472146496934086047

Népszerű bejegyzések

item