Újabb CSOK-támogatások és felajánlások!

Újabb települések jelentették be, hogy ingyen telekkel vagy egyéb támogatással járulnak hozzá a CSOK-igénylők otthonteremtéséhez. Ezen fel...

Újabb települések jelentették be, hogy ingyen telekkel vagy egyéb támogatással járulnak hozzá a CSOK-igénylők otthonteremtéséhez. Ezen felbuzdulva a CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot kérdőívben is megkereste az önkormányzatokat a felajánlások kapcsán, adatgyűjtés céljából.

A legújabb nevek: Hajdúhadház, Gelej, Izmény, Kecskemét és Pécs, de a teljes, bővített listánkon további települések is olvashatók!

Hajdúhadház
A település 45. évüket be nem töltött fiatalokat hajdúhadházi ingatlan megszerzéséhez, bővítéséhez egyszeri alkalommal 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesíti, illetve építkezés esetén adminisztrációs segítséget nyújt. A támogatás felhasználható új lakás építéséhez, vásárlásához, lakásbővítéshez vagy legalább kétmillió ft értékű, komfortos használt lakás vásárlásához. A támogatás kitétele, hogy nem lehet más ingatlantulajdona a kérelmezőnek, és a kérelmező illetve háza- vagy élettársa nem részesült még a támogatásban.

További információ, kapcsolat:
Fiatalok lakáshoz jutása: Fekete Györgyné, 52 583-411
Építkezéshez adminisztrációs segítség: Nagy Imre 52 384-213
www.hajduhadhaz.hu


Harsány
Kedvezményes árú építési telkeket, valamint lakásvásárláshoz vagy építkezéshez vissza nem térítendő anyagi támogatást kínál az önkormányzat. Támogatásban részesíthetők azok a szociálisan rászoruló legalább érettségivel rendelkező házastársak, élettársak vagy gyermekét egyedül nevelő szülő akiknek életkora 20-40 év között van, és akiknek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét.
Az iskolai végzettségre vonatkozó feltételek legalább a házastársak, élettársak egyikénél fenn kell, hogy álljanak.
A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, összege 200.000.-Ft, mely csak egyszer nyújtható.

További információ, kapcsolat:
Tel: 46/592-200 46/392-410
E-mail: harsanypmh@t-online.hu
http://www.harsany.hu/

Gelej
1970-80-as években épült családi házak vásárlásához ad a letelepedő családoknak az önkormányzat 1 millió Ft vissza nem térítendő támogatást. A támogatás feltétele legalább két, 0-6 év közötti gyermek.

További információ, kapcsolat:
Demeterné Nyeste Erzsébet
06 30 701-8350
polgarmester@gelej.hu
www.gelej.hu

Izmény
A település 4 db, 900-950 nm-es építési telket ingyen biztosít az Iskola utcában a CSOK-igénybe vételével betelepülők részére. A telkek szennyvíz-csatlakozással ellátottak, víz-villany-gáz csatlakozás az utcában. Elsősorban a CSOK feltételeinek megfelelő fiatal házaspárok jelentkezését várják. Munkalehetőség a közelben Bonyhádon és Nagymányokon.

További információ, kapcsolat:
Kelemen Ferenc polgármester
06 74 483-756, 06 20 312-9769
e-mail: izmeny@tolna.net
www.izmeny.hu

Kecskemét
Kecskemét-Kadafalván a Harkály és a Mókus utcában, valamint Kecskemét-Katonatelepen a Jegenyefa és a Platán utcában újonnan kialakított, önkormányzati tulajdonú telkeket kedvezményesen vásárolhatják meg családok.
Feltétel: Kecskeméten nem rendelkeznek lakóingatlan tulajdon- vagy haszonélvezeti jogával, és vállalják, hogy három éven belül felépítik az ingatlant, majd tíz évig a házban élnek és nem adják azt el. A kedvezmény egy gyerek esetén 10%, két gyerek esetén 20, három vagy több gyerek esetén 30%. A kedvezmény vételárhátralék formájában valósul meg: az önkormányzat a kedvezmény erejéig jelzálogjogot és elidegenítési tilalmat jegyeztet be az ingatlanra. Ha tíz éven belül mégis eladnák a házat, akkor a kapott kedvezményt vissza kell fizetni! (Ettől bizonyos esetekben a polgármester eltekinthet, például a házasság felbomlása, valamint ha a család nagyobb alapterületű vagy legalább azonos értékű ingatlanba költözik.)
A gyermekvállalás nem teljesülése esetén szintén vissza kell fizetni a kedvezményt. (Kivétel lehet, ha a gyermekvállalás egészségi okok miatt nem teljesül, vagy ha a gyerek halva születik. Szintén nem kell visszatéríteni a kedvezményt, ha a szülők egyike meghal, vagy ha megváltozott munkaképességűvé válik.)

További információ, kapcsolat:
Az értékesítésre és a vételárhátralék-kedvezmény igénybevételére vonatkozó kérelmet a kecskeméti KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft.-hez kell benyújtani.
www.kecskemet.hu

Pécs
A telkek átlagos nagysága ezer négyzetméter lesz, lesznek nagyobb 1600 nm, illetve kisebb, 600 nm-es részek is. Pécs Árpádváros-Nagyárpád közötti területén illetve Újhegy keleti, illetve Rigóder és Szamárkút északi részén alakítanak ki összközműves, CSOK-os telkeket. A telekárakról nincs pontos információ, csak annyit közöltek hogy a piaci árakhoz képest jelentősen olcsóbbak lesznek.

További információ, kapcsolat: www.pecs.hu

A további felajánlásokról eddig készült lista itt olvasható!

Kövesse Ön is figyelemmel a folyamatosan frissülő listánkat!

2016. június 12., CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot

Related

önkormányzat 3770424076246586139

Népszerű bejegyzések

item