Szigetelés, ablakcsere és napelem – ez a felújítások elsődleges célja

Szigetelés, ablakcsere és napelem – ez a felújítások elsődleges célja. Egy szigetelés vagy ablakcsere akár 10-30 százalékkal is növelheti az...


Szigetelés, ablakcsere és napelem – ez a felújítások elsődleges célja. Egy szigetelés vagy ablakcsere akár 10-30 százalékkal is növelheti az ingatlanunk értékét. Ráadásul most ezekre a munkákra a Lakásfelújítási támogatás és a felújítási hitel is felhasználható, ezért a Pénzcentrum számítása szerint akár több mint 100 ezer házat korszerűsíthetnek így.

Még mindig a fűtéskorszerűsítés áll a költségcsökkentést célzó felújítások sorában az első helyen, másodlagos helyet foglal el a hőszigetelés és a napelem – idézte az OTP Ingatlanpont elemzését a Pénzcentrum.

Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője szerint ezek a beruházások külön-külön is jelentősen javíthatnak az ingatlanunk minőségén, energiahatékonyságán, és így közvetve emelik ingatlanunk árát, de ha műszakilag nézzük, akkor mindegyik együttes fejlesztése lenne optimális technikai szempontból. Hiába van modern fűtésünk, ha a hőszigetelés vagy a nyílászárók minősége nem megfelelő, és ez fordítva is igaz. Elárulta, hogy a Duna House adatai szerint a hazai ingatlanállomány 70-75 százaléka szorulna valamilyen felújításra energetikai szempontból.

Tetőcserép helyett fémtető? A turai fatelep kínálatában BILKA cserepeslemezek nagy választékban raktárról is kaphatóak! Részletek itt olvashatók.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenképp olyan beruházást érdemes elvégezni, ami az ingatlan fenntartási vagy karbantartási költségeit csökkenti. Ha a rezsiszámla a felújítás után havi 10 ezer forinttal csökken, akkor az 10-15 év alatt 1,2-1,8 millió forinttal többet hagy az új tulajdonos zsebében, ami az ingatlan értékét is legalább ennyivel növeli.

Ablakcsere árcsökkenés, 40% kedvezmény! Használja ki hatékonyan az 50%-os állami támogatást is! Gyors ablakcsere ajánlatkérő és kapcsolat ide kattintva érhető el.

A hazai ingatlanállomány nagy részénél a hőszigetelés illetve a tetőszigetelés vagy szükség esetén a teljes tetőcsere típusú beruházás, de ennek az egyszerűbb, olcsóbb és technikailag könnyebben kivitelezhető „kistestvére”, az ablakcsere is észrevehetően csökkenti a havi fűtésdíjat.

Balogh László szerint az új családtámogatás akár 100 ezer családot is felújításra sarkallhat a következő másfél évben. – Egyértelmű lökést adhat az otthon-felújítási munkálatoknak az állami támogatás, ami akár 3 millió forint vissza nem térítendő összeget is jelenthet – fogalmazott.

Forrás: Pénzcentrum.hu

Related

tetőszigetelés 1759265642479521894

Népszerű bejegyzések

item