Videósegítség az Otthonfelújítási támogatáshoz

A Magyar Államkincstár a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatását igénylő kérelmek kitöltését segítő videókat tett közzé honla...


A Magyar Államkincstár a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatását igénylő kérelmek kitöltését segítő videókat tett közzé honlapján. A kisfilmek a kérelem benyújtásának folyamatán vezetik végig a felhasználókat és támogatják az elektronikusan beadandó nyomtatványok helyes kitöltését. A támogatás sokféle felújításhoz igénybe vehető – többek között a tetőfelújítás, terasz, loggia, kerítésépítés, garázs vagy gépkocsibeálló, ereszcsatorna készítése és felújítása, de akár a lambéria, hajópadló cseréje, a beltéri lépcső, korlát kialakítása vagy felújítása, sőt beépíthető konyhai gépek, pl. sütő és főzőlap, beépíthető mosogatógép, valamint beépíthető bútorok – vásárlása is szerepel a listán.

Figyelem! A támogatás beépíthető gépek esetén CSAK konyhai, és beépíthető – nem szabadon álló – gép esetén igényelhető! A beépített bútor esetén arra igényelhető a támogatás, ami az ingatlanba állagsérelem nélkül el nem választható módon beépítésre került, így az ingatlan részét képezi. Tehát a beépített/beépíthető szekrény, gardróbszekrény, konyhaszekrény, fürdőszobaszekrény, stb. (akár hálószoba, konyha, fürdőszoba, előszoba, gyerekszoba vagy ifjúsági szoba, nappali területén megvalósuló beépítés) támogathatónak minősül. Nem igényelhető azonban a támogatás a szabadon álló bútorok beszerzésére!

A videók részletesen bemutatják az ügyfélkapuba történő bejelentkezést, a kérelmezők adatainak megadását, a mellékletek kitöltését, dokumentumok feltöltését, becsatolását és hitelesítését, valamint az elküldés ellenőrzését.

Az otthonfelújítási kérelmek kitöltését segítő videók az alábbi link alatt érhetők el:

Bejelentkezés, adatmegadás:

 


Mellékletek kitöltése:


 Dokumentumok feltöltése, csatolása, hitelesítése:


 Elküldés ellenőrzése:


 Hiánypótlás:

 

A támogatási kérelmet 2021. július 26-ig 22.133 család nyújtotta be a Kincstár felé, a folyósított támogatások összege több mint 18 milliárd forint. A januárban elindított program már 10.878 családnak biztosította az állami támogatást otthonuk felújításához, korszerűsítéséhez.
 

2021. július 28., MÁK

Related

1 2979370216385346339

Népszerű bejegyzések

item