Napelemtől konyhabútorig: nemsokára indul a hárommilliós támogatás

Januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti a kormány. Jó hí...


Januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti a kormány. Jó hír, hogy a kormány a támogatásra benyújtott kérelmeket ígérete szerint harminc napon belül fogja elbírálni, és néhány nappal később pedig meg is kapják a felújítás összegét az arra jogosultak.

A felmérések szerint Magyarországon csak a családi házak közel 70 százaléka sürgős energetikai korszerűsítésre szorul, hogy ne legyen energiapazarló. Ehhez a napelem, szigetelés, fűtéskorszerűsítés, ablakcsere, együttes alkalmazása szükséges, melyet eddig jellemzően csak részlegesen tudott a lakosság megoldani. Bár a napelemrendszer telepítésétől a konyhabútor vagy fürdőszoba-felújításig mindenre igényelhető lesz az otthonteremtési támogatás, az energetikai korszerűsítés és a megújuló energia (napelem) alkalmazása terén várható az igénylések rohama. 

Az új építésű ingatlanokra már 2021-től szigorú energetikai előírások vonatkoznak, legalább 25 százalékban kötelező megújuló energiát alkalmazniuk. A régebbi építésű ingatlanok energetikai felújításához is előkészületben van a lakossági napelemes rendszerek kiépítését támogató program, mely 2021 júliusától lesz igényelhető. Az otthonfelújítási program illetve a napelemes támogatás igénylésével a cél, hogy saját napelemmel fedezhessék hátrányos helyzetű régiókban élő, megfelelő önerővel nem rendelkező nagycsaládok az energiafogyasztásuk, rezsiköltségeik jelentős részét.

A támogatást várhatóan az ablakcsere területén is sokan igénylik majd. Kiemelt lehet az ablakcsere Budapesti régió. Ajánlott idejében megrendeléseket megbízásokat lekötni a még idén az igénynövekedés végett. Ha ablakcserét tervez, itt kérhet gyors ajánlatot.

Az Otthonfelújítási program kapcsán végzett előzetes kutatások szerint a megkérdezettek egyötöde biztosan tervez otthonfelújítást a családjában, a 18-49 évesek negyede, a 18 évnél fiatalabb gyermeket nevelőknek pedig több mint harmada szeretne élni a támogatással, 85 százalékuk két éven belül. A támogatás népszerűségét növeli az is, hogy nem kell hozzá új ingatlanba költözni, és korábban még nem volt hasonló jellegű állami támogatás. 

2020. november 13. , CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot

Related

szigetelés 3017930994796608891

Népszerű bejegyzések

item