A használt lakások ára fékez, az újaké nő

A használt lakások áremelkedése megtorpant, az új lakásokért viszont többet kérnek, és nem is nagyon lehet alkudozni – nyilatkozta Balla Á...

A használt lakások áremelkedése megtorpant, az új lakásokért viszont többet kérnek, és nem is nagyon lehet alkudozni – nyilatkozta Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője.

Megtorpanni látszik a használt lakások áremelkedése – mondta Balla Ákos, a Balla Ingatlaniroda tulajdonosa az M1-en. A szakértő szerint ez a megállapítás az új építésű lakásokra nem igaz, ezen a piacon az látszik, hogy a vevők elfogadják az előzetesen publikált árakat.

Ha új lakást akarsz, ne alkudozz

"Ezek nagyjából kőbe vésett árak, nem nagyon várhatók akciók (...) és ez nagyjából arányos a használt lakáspiaci árszinthez képest" – mondta. A KSH adatai ezt még nem tükrözik, hiszen a hivatal kimutatása a 2-3 hónappal ezelőtti, tehát a nyári állapotokat mutatja – mondta.

Megjegyezte azt is, hogy meglátása szerint 2018-ig, első ütemben 7000-8000 új lakás épülhet Budapesten. Ezek nagy része ma még csak tervrajzon létezik – fűzte hozzá.

Mit hozott a CSOK?
A lelkesedés óriási volt, egyelőre mégsem tűnik igazi sikertörténetnek a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Az ingatlanközvetítő szakemberek szerint a legnagyobb gond az, hogy a várakozásokhoz képest lassan zajlik a támogatás odaítélése és kifizetése, ami miatt viszont a kivitelezők kerülnek rendkívül nehéz helyzetbe.

2016. október 31., Privátbankár / Mti

Related

új építésű 868806772876345589

Népszerű bejegyzések

item