Jön az új lakások dömpingje

Az év első felében több mint 5000 új társasházi lakás jelent meg a fővárosi kínálatban – írta az atv.hu a Világgazdaságra hivatkozva. Eme...

Az év első felében több mint 5000 új társasházi lakás jelent meg a fővárosi kínálatban – írta az atv.hu a Világgazdaságra hivatkozva. Emellett mintegy 40 beruházás, összesen 7 500 lakás építésének előkészítését jelentették be, amelyek egy részére már lehet regisztrálni az OTP Jelzálogbank budapesti új lakás értéktérképe alapján.
Nemcsak a kínálat, a kereslet is megugrott, az eladott 2 800 társasházi lakás többszöröse a válság éveiben mértnek. Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank ingatlanpiaci elemzője a lapnak úgy foglalta össze a helyzetet: amint várható volt, az új lakások áfájának csökkentése növelte a beruházói kedvet, a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) bővítése a vásárlási hajlandóságot, a lakásépítési költség áfa-visszaigénylési lehetősége pedig az önerős építési aktivitást fokozta.
</!doctype>
Hozzátette: az is újdonság, hogy a legnagyobb beruházók előre publikussá teszik, hol fognak építeni a következő négy-öt évben. Nagy versenyre lehet számítani, így megéri minél korábban elköteleződésre bírni a potenciális vásárlókat.

2016. augusztus 12. atv.hu / MTI

Related

új építésű 3123718062769386160

Népszerű bejegyzések

item