Újracsomagolták és elfogadták a NOK-ot

Az MTI közlése szerint március végén újra elfogadták a pontosító módosításokkal együtt a  NOK-törvény néven ismert Nemzeti Otthonteremtés...

Az MTI közlése szerint március végén újra elfogadták a pontosító módosításokkal együtt a  NOK-törvény néven ismert Nemzeti Otthonteremtési Közösségekről szóló jogszabályt. A tizenhét pontból álló, nagyrészt egyértelműsítő, pontosító módosításokkal "újracsomagolt" törvényt Áder János előzőleg megfontolásra visszaküldte a parlamentnek, mivel több pontban nem felelt meg a jogszabály-alkotás feltételeinek.
A javaslatot március 30-án újratárgyalták, majd sebtiben kész törvényt is alkottak belőle a képviselők.

A változtatások lényegi pontjai: 
- A közösségszervező köteles lesz folyamatosan fenntartani a törvényben meghatározott tartalék szintjét.
- Egy változtatás a kiszámítható működés érdekében a rendkívüli befizetések összegét a hátralék 40 százalékában maximálja, míg a licitekét annak 60 százalékában.
- A közösség a tevékenységét addig folytatja, amíg minden tagja ingatlanhoz nem jut.
- A szervező zrt. vagyona elkülönül az általa működtetett NOK vagyonától.
- Ha a közösséget az előzetes megállapodástól számítva fél éven belül nem veszik nyilvántartásba, a lakásvásárló mentesül a kötelezettségek alól, és a szervező köteles visszafizetni neki a regisztrációs díjat.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A NOK működéséről szóló cikkünk:
Az otthonteremtés 3. pillére vagy pilótajáték?


2016. április 12., MTI / CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot

Related

NOK 1180457493975865978

Népszerű bejegyzések

item