Csúszik az ígért kormányrendelet

A kormány február 3-ra ígért két, az otthonteremtési támogatásokat szabályozó kormányrendelete még nem készült el, de ha befejeződik a kodifikáció, visszamenőlegesen, 2016. január 1-től lép hatályba, vonatkoznak a folyamatban lévő szerződésekre  is – derült ki a február 4-i Kormányinfón. A CSOK-kal kapcsolatban egymásnak ellentmondó jogi szabályozást tisztába kell tenni, hogy átlátható, egyszerű, kezelhető legyen a szabályozás.
E napokban rögzítik az otthonteremtési támogatással foglalkozó két új kormányrendelet tartalmát, számos kérdésben döntöttek, de pénteken tovább folytatják a tárgyalásokat, a kodifikáció pedig már zajlik a szaktárcánál – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tárcavezető közlése szerint nem várt és elsöprő volumenű az érdeklődés a CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) iránt. Közölte, az idei költségvetésben negyvenmilliárd forint lett elkülönítve erre a célra, és ez az összeg nem a plafon, hanem a minimum. Közölte, hogy a CSOK-ot folyósító pénzintézetekkel a Bankszövetségen keresztül tartják a kapcsolatot. Hozzátette: tárgyaltak a megyei jogú városok szövetségévvel is, és a polgármesterek arról számoltak be, hogy jelentős érdeklődés van a program iránt a kormányhivatalokban és számos önkormányzat mérlegeli, hogy ingyenesen biztosít telket az építkezéshez.

2016. február 5., MTI / CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot





Related

önkormányzat 4624402750234983965

Népszerű bejegyzések

item