Kiszélesítenék a 10+10 milliós támogatást


A legújabb MTI közlemény szerint a 10 plusz 10 millió forintos otthonteremtési támogatás elérhetőségét a kormány ki szeretné terjeszteni a közeljövőben. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán úgy nyilatkozott, hogy a kormány a közfoglalkoztatásban alkalmazottak számára is elérhetővé kívánja tenni a támogatást.

Az államtitkár reagált arra is, hogy szociológusok véleménye szerint "az igazán szegényeknek ez a csok nem szól". Tuzson Bence szerint ha két minimálbérből élő ember vállalja, hogy három gyermeket fog nevelni, akkor igénybe veheti ezt a támogatást.

Kitért arra is: gondolkodnak azon, hogy a közfoglalkoztatás területén miként lehetne működőképes ez a rendszer úgy, hogy a lakások is fenntarthatóak legyenek. Azt mondta: azon dolgoznak, hogy a vonatkozó jogszabályba hogyan emelhetnek be olyan részeket, amelyek segítik ezeknek az embereknek az otthonhoz jutását is. Jelezte: ennek konstrukciója kidolgozás alatt áll, várhatóan tavasz környékén megszületik az ezzel kapcsolatos jogszabálytervezet.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy a kormány december 16-án jelentette be a tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást, melyet azoknak a pároknak ad a lakhatásuk rendezéséhez, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak. A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) kiterjesztéseként további 10 millió forintot is kaphatnak a családok huszonöt éves futamidőre, ennek kamata nem lehet magasabb 3 százaléknál. Önerős építkezésnél pedig 5 millió forintig visszaigényelhető lesz az áfa.


2016.01.08., CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot / MTI

Related

mti 951248117721256060

Népszerű bejegyzések

item