Kétszázzal több faluban igényelhető a falusi csok 2021-től

Tovább bővíti a kormány a falusi csok-kal érintett települések listáját, így januártól már 2678 településen – Magyarország ötezer lakos alat...


Tovább bővíti a kormány a falusi csok-kal érintett települések listáját, így januártól már 2678 településen – Magyarország ötezer lakos alatti településeinek több mint 93 százalékán - lesz elérhető a támogatás -– közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos által jegyzett közlemény szerint a falusi csok igénybe vehető tanya, birtokközpont vagy falusi csokos kistelepülés területén használt lakás vásárlással egybekötött bővítésre és korszerűsítésre, valamint meglévő lakás bővítésére és korszerűsítésére is. (A falusi csok olyan kistelepüléseken vehető igénybe, ahol a 2003. január 1-jei népességszámhoz képest nem éri el a 95 százalékot a mostani népesség.)

A tájékoztatás szerint használt lakás vásárlására és egyidejű korszerűsítésére vagy bővítésére egy gyermek esetén 600 ezer, két gyermek után 2,6 millió, három vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forint a vissza nem térítendő támogatás összege. Meglévő otthon felújítására a felsorolt összegek fele igényelhető.

3 milliós támogatással újít fel és fenyő- fűrészárura van szüksége? Fatelep három megye határán, árukészlet közvetlen raktárról! Részletekért kérem, kattintson ide!

A falusi csok népszerűségét jól mutatja, hogy a program 2019. július 1-jei indulása óta közel 16 ezer befogadott kérelem érkezett, több mint 83 milliárd forint értékben.

A falusi családi otthonteremtési kedvezmény a Magyar falu program egyik fontos pillére, amellyel a kormány célja a falvak népességcsökkenésének megállítása és a fiatal párok letelepedésének elősegítése vidéki környezetben – áll a közleményben.

A 2021-es falusi csok besorolás alá eső települések megtalálhatók a Magyar Közlöny 2020. évi 292. számában a 88. oldaltól, vagy erre a linkre kattintva.

2020. december 29. CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot / MTI

Related

használt ingatlan 4978386646950001396

Népszerű bejegyzések

item