Hitelkiváltásra is jó a Babaváró támogatás

A hétvége egyik szenzációs híre volt, hogy nem lesz felhasználható a Babaváró támogatás hitelkiváltásra. A Bankmonitor gyorsan tisztázta, ...

A hétvége egyik szenzációs híre volt, hogy nem lesz felhasználható a Babaváró támogatás hitelkiváltásra. A Bankmonitor gyorsan tisztázta, hogy félreértésről van szó és már konkrétan körvonalazódik is, hogy mely bankoknál lesz lehetséges a hitelkiváltás.


A tét nem kicsi: egy 4-5%-os kamatozással rendelkező lakáshitel lecserélése 0%-os kamatozású Babaváróra százezres, sok esetben milliós megtakarításokat eredményezhet.

A Babaváró egy szabad felhasználású hitel, ebből adódóan hitelkiváltásra is fordíthatjuk. A probléma ott kezdődik, hogy a mai banki gyakorlatban az igazolt havi nettó jövedelmünk legfeljebb 50%-áig vállalhatunk fel hiteltörlesztést. Ha hitelt szeretnénk kiváltani, és a jövedelmünk 50%-át már kiteszi a meglévő hitel törlesztése, akkor ez csak úgy lesz lehetséges, ha hiteligényléskor a bank nem számol a meglévő (kiváltásra kerülő) hitel törlesztőrészletével, hiszen az a kiváltás után már nem terheli majd a jövedelmünket.

Szerkesztői ajánlás

Ablakcsere 10 év garanciával, hazai gyártótól, A+ kategóriás profilból, dupla acélmerevítéssel, kiemelésgátlóval. Válassza a legjobb ár-érték arányú nyílászárókat! Most akár díjmentes helyszíni felmérésel Budapest belvárosában! Részletek: Ablakcsere Budapest - belvárosi ablak — Gyors Ajánlatkérő ITT

 

Valós problémát jelenthet, hogy a banki rendszerekben a Babaváró egy új termék lesz, így a hitelkiváltást kínáló bankoknál is várhatóan csak az az eset lesz működőképes, ahol az adós teljes egészében kivált egy meglévő hitelt. Azaz egy részleges előtörlesztés – pénzügyileg hiába racionális – nem feltétlenül fog működni, legalábbis a kezdetekben.

A Bankmonitor.hu információi szerint a fentebb leírt megközelítést két bank tudja július 1-től is alkalmazni (több bank pedig készül a bevezetésére).

2019. június 26., Bankmonitor.hu

Related

szabad felhasználású hitel 1147215436605629428

Népszerű bejegyzések

item