Babaváró támogatás: mindent überelő joker hitel?

A Babaváró támogatás néven induló új állami támogatás egyedülálló konstrukció lesz, ami sok család számára lehet segítség. A Bankmonitor c...

A Babaváró támogatás néven induló új állami támogatás egyedülálló konstrukció lesz, ami sok család számára lehet segítség. A Bankmonitor cikkében a lehetőségek és a kockázatok mellett részletes példával illusztrálják, hogyan is alakul egy család pénzügyi terve a gyermekvállalás függvényében. Szerintük érdemes belevágni, minden eshetőséget mérlegelve is – részletek a cikkben!

A Babaváró támogatás egy 2022 végéig igényelhető, maximum 10 millió Ft összegű és legfeljebb 20 éves futamidejű kölcsön, mely szabad felhasználású hitel (lakásfelújítás, ingatlanvásárlás, CSOK-önerő, autóvásárlás, stb. is szerepelhet a felhasználásában). A család a futamidő első 5 évében született gyermekek számától függően kamattámogatást, illetve gyermekvállalási támogatást is kaphat.

A támogatást házaspárok vehetik igénybe, ha a feleség legalább 18, de legfeljebb 40 éves, egyikük dolgozik vagy biztosított, büntetlen előéletűek és nincs adótartozásuk. A törlesztés legfeljebb 50 ezer forint lehet, de ha úton van az első baba, a várandósság 12. hetétől felfüggeszthető a visszafizetés. Ha csak egyetlen gyermek érkezik a családba, a hitel mindenképpen kamatmentes marad, de ha három utód születik, a teljes összeget elengedi az állam.

(A támogatás kockázatairól és buktatóiról a Bankmonitor.hu korábbi cikkében olvashatnak az érdeklődők.)

A támogatás elnyerésével mekkora összeget kellene havonta fizetnünk, és milyen előnyei lehetnek – az alábbi cikkből megtudhatjuk. A Bankmonitor szerint valamennyi lényeges esetet végignézve kijelenthetjük, érdemes lehet belevágni! A részletes elemzés itt olvasható!

2019. április 27., Bankmonitor.hu

Related

szabad felhasználású hitel 6226650527479828257

Népszerű bejegyzések

item