Komló: ingyen telek és támogatás CSOK-hoz

Komló is beszállt az ingyen telekosztásba, a Baranya megyei önkormányzat kilenc telket bocsát 2016-ban ingyenesen azok rendelkezésére, aki...

Komló is beszállt az ingyen telekosztásba, a Baranya megyei önkormányzat kilenc telket bocsát 2016-ban ingyenesen azok rendelkezésére, akik a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) igénybevételével új ingatlan építése mellett döntenek. De még ezen kívül is további juttatásokkal várják a náluk letelepedőket, akár lakásvásárlókat is.
A baranyai város önkormányzatának a közleménye szerint a dávidföldi városrészben kilenc telekkel várják a CSOK-igénylőket, de emellett további kilenc házhely kialakítására is lehetőség van.

A településen továbbra is megmarad, de kedvezőbb feltételekkel a már meglévő, első lakás vásárlásához nyújtható támogatás. Eszerint az igénylő családban az egy főre jutó jövedelem maximuma az eddigi 71 250 forint helyett 80 ezerre emelkedik, így többek számára nyílik meg ez a lehetőség. A sikerrel pályázók alaptámogatásként félmillió forintot kapnak, gyerekenként (maximum három gyerekig) pedig további 200 ezret, összesen legfeljebb 1,1 milliót. Az összeg fele vissza nem térítendő támogatás, a másik fele pedig kamatmentes hitel. Ezt egy év türelmi idő után 60 hónap alatt kell törleszteni. A havi részletek így nem haladják meg a tízezer forintot.

Ugyanezt az összeget igényelheti az a család is, aki a CSOK igénybevételével használt lakást vásárol a városban. A pénzt mindkét esetben kizárólag a lakás vételárára lehet fordítani.

Akik használt lakás vásárlása helyett új építése mellett döntenek, és igénybe veszik a családi otthonteremtési kedvezményt, ingyenes építési telket kaphatnak a várostól. A dávidföldi városrészben kilenc telek áll rendelkezésre ebből a célból és további kilenc kialakítására van lehetőség.

Mindegyik támogatási formánál alapfeltétel, hogy az igénylők vállalják, gyermekeik Komlón járnak majd óvodába és általános iskolába. A település vezetői szerint már eddig is tucatnyi család helyben maradását segítette elő a támogatási rendszer, melytől a CSOK révén még több betelepülőre számítana.

További ingyen telkeket az alábbi cikkünkben olvashat:
További ingyen telkek és támogatások – friss lista!


2016. március 4., CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blospot

Related

telek 744886867983099099
item